a
Over Damian

Damian Kroon is een professionele interieurbouwer en een echte maker. Hij begon zijn studie met MBO Bouwkunde, maar was daarna nog niet klaar! Hij vervolgde zijn studie op HBO-niveau aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en begon daar aan de opleiding Spatial Design. Na 1,5 jaar kwam hij erachter dat dit toch niet helemaal aansloot bij zijn wensen, en heeft hij de volgende 2,5 jaar gevolgd aan de opleiding Product Design.

 

Al tijdens zijn studie begon hij met het bedrijf Kroon Design and Crafts. Via een kennismaking in de kroeg (ja echt waar!) kwam zijn eerste opdracht: een grote vakkenkast maken in Utrecht. Van daaruit is het bedrijf gaan groeien en nadat zijn studie was afgerond in 2015 is hij zich fulltime gaan storten op het bedrijf. Hij maakt voornamelijk meubels op maat van hout en staal, maar is niet bang om eens te experimenteren met een nieuwe werkwijze of een ander materiaal!

 

Damian is afgestudeerd met het maken van een mobiele smeedwerkplaats en vindt het ook leuk om eens een klus op de houtdraaibank te doen. Zijn fascinatie voor ambachtelijk werk is terug te zien in de kwaliteit van zijn werk. Met oog voor detail en ontzettende precisie zorgt hij dat alles wat hij maakt perfect past in de ruimte waarvoor het bedoeld is!

 

Wil je ook iets laten maken door Damian? Of wil je meer weten over iets wat je hebt gezien op deze website? Schroom dan zeker niet om contact met hem op te nemen!