a

Over mij

Hoi,

 

leuk dat je op mijn website kijkt! Mijn naam is Damian Kroon en ik ben een professionele interieurbouwer en een echte meubelmaker. Al tijdens mijn middelbare school kwam ik erachter dat ik graag aan het klussen was. Dit begon met een hut die uit de hand liep en dat ging door naar het maken van pijlen & bogen. Precies en nauwkeurig werken vond ik toen al erg belangrijk.

 

Na mijn studie MBO Bouwkunde ben ik verder gegaan op HBO niveau aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Hier begon ik met de opleiding Spatial Design. Na 1,5 jaar kwam ik erachter dat dit toch niet helemaal aansloot bij mijn wensen en ben ik gedurende 2,5 jaar verder gegaan met de opleiding Product Design.

 

Al tijdens mijn studie begon ik met mijn eigen bedrijf: Kroon Design and Crafts. Via een kennismaking in de kroeg (ja echt waar!) kwam ik aan mijn eerste opdracht: een grote vakkenkast maken in Utrecht. Van daaruit is het bedrijf gaan groeien en nadat mijn studie was afgerond in 2015 ben ik fulltime gaan werken. Ik maak voornamelijk meubels op maat van hout en staal, maar vind het altijd leuk om te experimenteren met een nieuwe werkwijze of een ander materiaal!

 

Mijn afstudeerproject was een mobiele smeedwerkplaats en ik experimenteer ook met een houtdraaibank. Zo zie ik dat mijn passie voor ambachtelijk werk, nu na al die jaren, nog steeds zorgt voor energie en enthousiasme. Kijk even rond in mijn portfolio om te zien wat ik zoal gedaan heb.

 

Wil je meer weten over iets dat je ziet, of heb je zelf een vraag of droom? Neem dan contact met mij! Dan kunnen we een keer afspreken of even bellen om te kijken of ik je kan helpen.

 

Een hele fijne dag! Mvg, Damian